Nimes Combo jel pek çok farklı kas ve iskelet sistemi hastalığını tedavi eden bir ilaçtır. Peki Nimes Combo jel nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.
Nimes Combo Jel Nedir?
Eklem dışı romatizmal bozukluklar ve yumuşak doku yaralanmaları dahil olmak üzere ağrı ve inflamasyon ile karakterize akut ve kronik kas-iskelet sistemi bozukluklarının tedavisinde lokal uygulama için bu jel krem kullanılır. Bu durumlar sırt ağrısı, tendinit, tenosinovit, burkulma, çürükler, ezilmeleri ve incinmleri içerir.
Bu jel krem akut ağrı, osteoartrit (dejenerasyona bağlı eklemlerde ağrı ve şişlik) ve ağrıyı tedavi etmek için kullanılır.
Nimes Combo Jel Fiyatı
Bu jel kremin güncel fiyatı 38.53 TL’dir.
Nimes Combo Jel Muadili
Dolofast topikal jel, Emulid jel, Etna Combo jel, Etna Combo tablet, Frenag topikal jel, Frenag Fort jel, Fuzo topikal jel, Nimeksil jel, Nimelid jel, Nimes topikal jel, Nimes Combo tablet, Romasulid topikal jel ve Sulidin jel bu ürünün muadilleridir.
Nimes Combo Jel İçeriği
Bu jel kremin aktif maddeleri tiyokolşikosid ve nimesulid adlı maddelerdir. Yardımcı maddeleri ise metil paraben, propil paraben, dimetil sülfoksit, etil alkol, karbomer 940, polietilen glikol 400, polisorbat 80, trietanolamin, gliserin, disodyum EDTA, mentol ve saf sudur.
Nimes Combo Jel Ne İşe Yarar?
Bu jel krem analjezik ve antipiretik özelliklere sahip nispeten COX-2 seçici, steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ilaçtır (NSAID). Onaylanmış olan tedavileri, akut ağrının tedavisi, ergenlerde ve on iki yaşın üzerindeki yetişkinlerde osteoartritin semptomatik tedavisi ve primer dismenore’dir.
Nimes Kombo Jel Faydaları
Bu jel krem, ağrılı enflamatuar durumlar, sırt ağrısı, dismenore, postoperatif ağrı, osteoartrit ve ateş için reçete edilen steroidal olmayan bir anti-enflamatuar ilaçtır. Ayrıca kireçlenme, kas ağrıları ve kas kasılmaları, kaza ve spor yaralanmaları ile kas ağrıları için kullanılır.
Nimes Combo Jel Kullanımı
Bu jel kremi mutlaka doktorunuzun talimatlarına uygun bir şekilde kullanın. Bu jel kremi uygulamadan önce ellerinizi sabun ve suyla temizleyin. Ardından tedavi edilecek alana bu jel kremi ince bir film tabakası halinde uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Bu jel kremi günde üç ya da dört kez kullanabilirsiniz.
Nimes Combo Jel Alerji Yaparmı?
Evet, bu jel krem bazı kişilerde alerjiye neden olur.
Nimes Combo Jel Yan Etkileri
Lokal tedaviyle ilişkili olabilecek yan etkiler seyrek olarak bildirilmiştir. Klinik çalışmalarda, yan etkilerin çoğunluğu uygulama bölgesinde lokal reaksiyonlardır, örneğin hafif veya orta derecede lokal tahriş, eritem, döküntü, deri döküntüleri ve kaşıntı gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.
Bu jel krem topikal olarak uygulandığında, sistemik yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı oral uygulamaya kıyasla daha azdır. Bununla birlikte, bu jel krem uzun süreli ve yüksek dozlarda uygulandığında, sistemik yan etkilerin ortaya çıkması ihmal edilmemelidir.
Bu jel kremin bağışıklık sistemi hastalıkları ile ilgili çok nadir görülen yan etkileri arasında alerjik reaksiyonlar (şiddetli olaylarda anafilaktik şok görülebilir) vardır.
Bu jel kremin sinir sistemi hastalıkları ile ilgili çok nadir görülen yan etkileri arasında diskinezi, hipoestezi, sinirlilik, huzursuzluk, öfori, kafa karışıklığı, kulak çınlaması, uyku hali, bulanık veya çift görme, soğuk, titreme, bilinç kaybı bulunur.
Bu jel kremin göz hastalıkları ile ilgili çok nadir görülen yan etkileri arasında göz tahrişi bulunur.
Bu jel kremin vasküler hastalıkları ile ilgili çok nadir görülen yan etkileri arasında hipertansiyon vardır.
Bu jel kremin solunum, göğüs bozuklukları veya mediastinal hastalıklar ile ilgili çok nadir görülen yan etkileri arasında öksürük, boğaz tahrişi, nefes darlığı, nefes darlığı ve astım alevlenmesi bulunur.
Bu jel kremin gastrointestinal hastalıkları ile ilgili çok nadir görülen yan etkileri arasında mide bulantısı vardır.
Bu jel kremin kas-iskelet sistemi hastalıkları, bağ dokusu ve kemik hastalıkları ile ilgili çok nadir görülen yan etkileri arasında ekstremitelerde ağrı, kas spazmları vardır.
Bu jel kremin genel bozukluklar ve uygulama yeri koşulları ile ilgili çok yaygın yan etkileri arasında uygulama bölgesinde ağrı ve eritem vardır. Yaygın yan etkileri arasında uygulama bölgesinde kaşıntı, papül, vezikül, ödem, şişme, kuruluk bulunur. Yaygın olmayan yan etkileri arasında ise uygulama bölgesinde ürtiker, parestezi, dermatit, hiperestezi, inflamasyon, tahriş, siyanoz, periferik ödem vardır.