Nerisona Krem Nasıl Kullanılır?

Nerisona krem genel olarak cilt üzerindeki iltihaplı hastalıkların ve yaraların tedavisinde etkili bir ilaçtır. Güçlü bir ürün olan Nerisona krem nedir, içeriği nedir, özellikleri nelerdir, faydaları nelerdir, fiyatı nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Nerisona Krem Nedir?

Bu krem egzama, psoriasis yani sedef hastalığı, bir çeşit deri iltihabı olan dermatit ile iltihaplı cilt hastalıklarının iyileştirilmesinde kullanılır. Ayrıca bakteri, maya, mantarlar, aç mantarı, el ve ayak mantarı, bakterid, unna hastalığı, impetigo, diskoid egzama, tinea versicolor, eritrazma ve kutanöz kandidiyazis tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar verir.

Nerisona C Krem Kullanım Alanları

Bu krem topikal kortikosteroid olarak bilinen ilaç ailesine aittir. Kızarıklığı azaltmak ve iltihaplanma ve kaşıntıyı hafifletmek için kullanılır, kontakt dermatit, alerjik dermatit (egzama) ve seboreik dermatit gibi cilt rahatsızlıklarının neden olduğu kaşıntıyı giderir. Bu krem bir anti-enflamatuar ve kaşıntı önleyici etkiye sahiptir. Genel olarak cilt üzerinde maya, mantar ve bakterilerden kaynaklanan cilt hastalıklarını iyileştirir.

Sizinle aynı semptomlara sahip olsalar bile, bu ilacı başkalarına vermeyin. Doktorları tarafından reçete edilmemişse, insanların bu ilacı almaları zararlı olabilir.

Nerisona Krem Kullananlar

“nerisona c, bir kremin endike ve iltihabi belirtilerin ön planda olduğu, bakteriyal ve/veya mikotik enfekte deri hastalıklarının başlangıç ve ara tedavisi için uygundur; örneğin: • bakteriyal ve/veya mikotik enfekte ekzema (numuler ekzema, seboreik ekzema ve dishidrotik ekzema gibi); varikoz semptom kompleksinde ekzema, (ancak direkt alt ekstremite ulkusları üzerine değil); bakterid, ekzematid • pioderma (follikülit, impetigo) ve eritrazma gibi deri enfeksiyonları • dermatomikozlar (tinea, candidiasis, pitiriasis versicolor) nerisona c, ayrıca bahsi geçen iltihabi ve allerjik deri hastalıklarında bakteriyal ve mikotik enfeksiyonların profilaksisi için uygundur.”

“topuk çatlağına iyi gelen krem. ancak emilimi kolay değil bu yüzden açık yaraya, çatlağa sürmek yerine, gazlı beze sıkıp, bantla çatlağın çevresine sarmak daha mantıklı. üç dört güne hassasiyeti acıyı alıyor, düzenli kullanırsan da çatlağı yumuşatıyor on güne.”

“ilginç bir şekilde pişiğe iyi gelmektedir..en baba pişik kremi bile pişiği hemen geçirmezken nerisona c isimli krem büyük bir hızla kızarıklığı ve acıyı almaktadır..ayrıca tahrişe de çok iyi gelir, acıyı şıp diye keser”

Nerisona Krem Endikasyonları

Bu krem, topikal kortikosteroid olarak bilinen bir tür ilaçtır. Etken maddesi ise diflorokolon valerat adlı maddedir.

Kortikosteroidler, iltihabı azaltmak için kullanılan ilaçlardır. Cildin iltihaplanması, cildin alerjisi veya tahrişinin bir sonucu olarak ortaya çıkar ve immün sistemde önemli olan çeşitli maddelerin salınmasından kaynaklanır. Bu maddeler kan damarlarının genişlemesine neden olur ve tahriş olmuş bölgenin dermatit veya egzamada görüldüğü gibi kırmızı, şiş, kaşıntılı ve ağrılı olmasına neden olur.

Deriye diflorokolon valerat uygulandığında, bu enflamatuar maddelerin salınımını azaltmak için cilt hücrelerinin içine etki ederek çalışır. Bu uygulama şişliği, kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltır.

Cilde uygulanan bir dizi kortikosteroid potansiyeli vardır. Bu krem, güçlü bir kortikosteroid olarak sınıflandırılır. Egzama ve dermatit gibi enflamatuar cilt hastalıklarının tedavisi için reçete edilir.

Bu ilaç, krem ​​veya merhem şeklinde bulunur. Krem, diğer formülasyondan daha az yağlı olduğundan ve ciltteki sekresyonların süzülmesine izin verdiği için cildin ağır bölgeleri için en uygun olanıdır. Ayrıca cildin nemli veya tüylü bölgeleri için daha uygundur. Merhem ​​biraz daha yağlı bir dokuya sahiptir ve nemli veya çok kuru olmayan ciltler için uygundur. Merhem daha yağlı ve çok kuru cilt problemleri için uygundur. Cildin yüzeyinde, suyun buharlaşmasını önlemeye yardımcı olan ve böylece kurumayı azaltan bir yağ tabakası sağlar.

Nerisona Krem Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bu ilaç sadece cilt üzerinde harici kullanım içindir.
  • Bu krem, etkilenen bölgelere ince bir tabaka halinde ve eşit şekilde uygulanmalıdır. 
  • Bu kremin, gözlere, ağız bölgesine veya burnun içine temas etmesinden kaçının. Yanlışlıkla temas ederse hemen bu bölgeleri soğuk suyla durulayın.
  • Bu ilacı uyguladıktan sonra, eller tedavi edilen bölge değilse, ellerinizi iyice yıkayın.
  • Doktorunuz size bu ilaçlarla pansuman kullanmanızı tavsiye etmişse, krem bir pansumanın altına uygulanmadan önce cilt temizlenmiş olmalıdır.
  • Kortikosteroidler uzun süreli kullanılırsa, geniş cilt alanlarında, hasarlı ciltlerde, cilt kıvrımlarında veya hava geçirmez pansumanların altında vücuda daha fazla emilirler. Bu, cilt incelmesi gibi lokal yan etki riskini ve adrenal bezler tarafından doğal hormonların üretilmesinde bir azalma gibi vücudun diğer kısımlarındaki riskleri artırır. Bu nedenle, özellikle çocuklarda ve geniş cilt bölgelerinde, bu ilacın sürekli, uzun süreli kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Doktorunuz tarafından talimat verildiyse, etkilenen alanın üzerinde sadece hava geçirmez pansuman kullanmalısınız. İki ila dört haftalık tedaviden sonra cildinizde iyileşme görülmezse, doktorunuza danışmalısınız.
  • Bu ilaç yüz bölgesinde kullanılıyorsa, beş günden uzun süre kullanılmamalıdır. Tedavi edilen alanı kapatmak için hava geçirmez pansuman kullanmamalısınız.
  • Çocuklarda kullanılıyorsa, kesinlikle beş günden daha uzun süre kullanılmamalıdır. Tedavi edilen alanı kapatmak için hava geçirmez pansuman kullanmamalısınız. Bu kremi, çocuklar mutlaka doktor kontrolünde kullanmalıdır.
  • Sedef hastalığı için bu kremi mutlaka doktor kontrolünde kullanmalısınız. Bunun nedeni, kısa vadede kortikosteroidlerin sedef hastalığı için faydalı olmasına rağmen, bazen sedef hastalığının kötüleşmesine neden olabilir ve durumun, tedavi durdurulduktan sonra genelleşmiş püstüler sedef hastalığına geçmesine neden olabilir.
  • Eğer tedavi ettiğiniz cilt bölgesinin enfekte olduğunu düşünüyorsanız, bu ilacı kullanmayı bırakmalı ve hemen doktorunuza danışmalısınız.
  • Akne, rozasea, suçiçeği, zona, uçuk veya herpes simpleks gibi viral cilt enfeksiyonları, pamukçuk, saçkıran, perioral dermatit, pişik, sifilizden kaynaklanan cilt yaraları, yaygın plak sedef hastalığı, tüberkülozun neden olduğu cilt yaraları, cildin ülserli veya nemli bölgelerinde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Nerisona C Krem Eşdeğeri

Bu ürünün eşdeğeri İmpetex kremdir.

Nerisona C Krem İçeriği

Bu kremin etken maddeleri nerisona C, diflukortolon valerat ve klorkinaldol adlı maddelerdir. Yardımcı maddeleri ise karbopol, demineralize su, myrj 52, sodyum hidroksit, parafin, stearil alkol, disodyum edetat ve beyaz vazelindir.

Nerisona Krem Yan Etkileri

Bu kremin yan etkileri arasında yanma, kaşıntı ve kızarıklık, cilt tahrişi, derinin alerjik iltihabı yani kontakt dermatit, derinin incelmesi, cilt pigmentasyonundaki değişiklikler, çatlaklar, deri altında ince kan damarlarının belirginleşmesi yani telenjiektazi yer alır.  Bu belirtilerden herhangi birini görürseniz hemen doktorunuza bildirmelisiniz.

Nerisona Krem Ne İşe Yarar?

Bu krem genel olarak kızarıklık, iltihaplanma, kaşıntı, kontakt dermatit, alerjik dermatit (egzama) ve seboreik dermatit gibi cilt rahatsızlıklarını iyileştirir. 

Nerisona C Krem Kadınlar Kulübü

“kızlar hamilelikte sizlerde neler oluyor?

bende bulantı kusma yok sadece çok yersem bulantı hissi geliyor.

sivilcelenme arttı ellerim ve ayaklarım da kaşınma başladı. kırmızı kabarcıklar oluştu.

cildiye doktoruna gittim bu dönemde her şeye allerjimizin artabileceğini, cildimizin hassas olduğunu söyledi.

sıvı sabundan, yiyip içtiklerimden, hatta daha önce allerjimin olmadığı şeylere bile bu dönemde tepki verebilirmiş cilt.

nerisona c adlı krem verdi 8 haftalık hamile olduğumu da belittim. bebeğin organ gelişimi büyük oranda tamamlanmıştır zarar vermez dedi.

günde 1 kez kullanmamı istedi.

kadın doğum doktoruma da sordum günde 1 kez kullanmamın sakıncalı olmayacağını fakat sürekli kullanmamam gerektiğini ve kremlerin antibiyotik gibi olmadığını söyledi.

şimdi geleyim soruma ben bu kremi kullanmakta çok tereddütlüyüm. ne yapmalıyım

prospektüsünde de ilk üç ayda kullanılmaması gerektiği yazıyor.

kendi kendine geçmelerini mi bekleyeyim. kaşımıyorum bakalım.”

“Burun kenarlarımda seboroik dermatit var hafıf bır egzema bu sebepten burun kenarım sureklı kızarık doktora gıttım nerısona c krem kullanmamı onerdı 5 gun kullandım ama hıc bır sonuc alamadım hala aynı deneyip memnun kalan var mı”

Nerisona Krem Fiyatı

Bu kremin güncel fiyatı 12.91 TL’dir.

Nerisona C Krem Kullananlar

“yüzümdeki sivilceler için şu an kullanmaya kendi kendime başladığım  krem. daha öncesinde cildimde sivilce kremi sebebiyle oluşan tahriş için kullanmıştım ve inanılmaz güzel bir aydınlık veriyor bu krem. ayrı bir ışıltı bırakıyor ciltte.”

“nerisona c krem adında eczanelerde bulunabilecek, antimikrobiyal madde içeren topikal kortikoid olarak özetlenmiş, diflukortolon valerat, klorkinaldol ve yardımcı madde olarak disodyum edetat dihidrat içeren, özellikle egzama illetinden kurtulmanıza yardımcı olabilecek merhem.”

Nerisona C Krem Muadili

Bu ürünün muadili İmpetex kremdir.

Nerisona Krem Hakkında Merak Edilen Sorular

Bu krem ile ilgili sıkça sorulan soruların cevapları yazımızda…

Nerisona Kremde Kortizon Varmı?

Evet, bu krem kortizon içerir.

Nerisona Krem Yüze Sürülürmü?

Evet, bu krem yüze uygulanabilir.

Nerisona Krem Vajinada Kullanilirmi?

Bu krem, doktor kontrolünde vajina bölgesinde kullanılabilir.

Nerisona Krem Egzama Tedavisinde Kullanılır Mı?

Evet, bu krem egzama konusunda oldukça etkili bir üründür.

Nerisona C Krem Alerji İçin Kullanılır Mı?

Evet, bu krem alerjik deri reaksiyonları için kullanılır.

Nerisona C Krem Akne Tedavisinde Kullanılır Mı?

Bu kremi akne ya da sivilceler için kullanmamalısınız.

Nerisona C Krem Batık Tedavisinde Kullanılır Mı?

Bu kremi doktor kontrolünde batık için kullanabilirsiniz.

Nerisona C Krem Basur Tedavisinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu krem basur tedavisinde etkili değildir.

Nerisona C Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Bu kremi doktor tavsiye etmediği sürece kesinlikle bebeklerde kullanmayınız.

Nerisona C Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Bu krem genital bölgede rahatlıkla kullanılabilir.

Nerisona C Krem Seboreik Dermatit Tedavisinde Kullanılır Mı?

Evet, bu krem seboreik dermatit tedavisinde iyi sonuçlar verir.

Nerisona C Krem Gebelik Kategorisi Nedir?

Bu kremin gebelik kategorisi C’dir.

Nerisona C Krem Hamilelikte Kullanımı Nasıldır?

Hamileyseniz bu kremi kesinlikle doktor kontrolünde kullanmalısınız.

Nerisona C Krem Kortizonlu Mu?

Evet, bu ilaç kortizonludur.

Nerisona C Krem Mantar Tedavisinde Kullanılır Mı?

Evet, mantar konusunda oldukça etkili bir ilaçtır.

Nerisona C Krem Makat Bölgesinde Kullanılır Mı?

Hayır, bu krem makat bölgesinde kesinlikle kullanılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir