Differin jel genel olarak akneleri ve sivilceleri tedavi eden bir üründür. Peki Differin jel nedir, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi soruların cevaplarını sizler için yazdık.
Differin Jel Krem Nedir?
Bu jel krem genel olarak akne tedavisinde kullanılan bir retinoid türüdür. Bu jel krem jenerik formda mevcuttur. Bu krem genel olarak sivilce, siyah nokta ve akne alevlenmelerini iyileştirir. Ciltte yeni sivilce, akne ve siyah nokta oluşumunu önler.
Bu kremin yaygın yan etkileri ilacı uyguladıktan hemen sonra kısa bir sıcaklık, batma, karıncalanma veya tahriş hissi içerir. Bu jel kremin kullanımının ilk iki ila dört haftasında ciltte kızarıklık, kuruluk, kaşıntı, hafif yanma veya aknenin kötüleşmesi oluşabilir. Bu jel kremin yan etkileri genellikle sürekli kullanımla azalır. Bu jel kremin yan etkileri arasında çok kırmızı veya tahriş olmuş cilt, yoğun yanma hissi, göz kızarıklığı ve sulama (konjonktivit), göz kapağı şişmesi veya cilt renk değişikliği bulunur. Bu olası ama ciddi yan etkileri yaşarsanız doktorunuza söyleyin.
Differin Jel Etken Madde
Bu jel kremin aktif maddesi adapalendir.
Differin Jel Eşdeğeri
Bu jel kremin eşdeğeri Palexil Jel’dir.
Differin Jel İçeriği
Bu jel kremin aktif maddesi adapalendir. Yardımcı maddeleri ise karbomer 940, edetat disodyum, metilparaben, poloksamer 182, propilen glikol, arıtılmış su ve sodyum hidroksit adlı maddelerdir.
Differin Jel Fiyatı
Bu jel kremin güncel fiyatı 55.05 TL’dir.
Differin Jel Muadili
Bu jel kremin muadili Palexil Jel’dir.
Differin Jel Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler
- Hassasiyet veya kimyasal tahriş gösteren bir reaksiyon meydana gelirse, ilacın kullanımı kesilmelidir. Bu jel kremin kullanımı sırasında güneş ışığı da dahil olmak üzere güneş ışığına maruz kalma en aza indirilmelidir. Normalde yüksek düzeyde güneşe maruz kalan ve güneşe karşı hassasiyeti olan hastalar dikkatli olunması konusunda uyarılmalıdır. Maruziyetten kaçınılamadığında güneşten koruyucu ürünler ve işlenmiş alanlar üzerinde koruyucu giysi kullanılması önerilir. Rüzgar veya soğuk gibi aşırı hava koşulları da bu jel krem tedavisi gören hastaları tahriş edebilir. Gözler, dudaklar, burun açıları ve mukoza ile temasından kaçının. Ürün kesiklere, sıyrıklara, egzamatöz cilde veya güneş yanığı cilde uygulanmamalıdır.
- Tedavi sırasında eritem, kuruluk, yanma veya kaşıntı gibi bazı kutanöz belirti ve semptomlar görülebilir. Bunların ilk iki ila dört hafta boyunca ortaya çıkması muhtemeldir ve genellikle ilacın sürekli kullanımı ile azalır. Olumsuz olayların şiddetine bağlı olarak, hastalara uygulama sıklığını azaltmaları veya kullanmayı bırakmaları konusunda talimat verilmelidir.
- Fotokarsinojenite çalışması yapılmamıştır. Hayvan çalışmaları, laboratuvarda veya güneş ışığında UV ışınlamasına maruz kaldığında farmakolojik olarak benzer ilaçların (ör., retinoidler) kullanımı ile artan bir tümörjenik risk göstermiştir. Bu çalışmaların insan kullanımı için önemi açık olmasa da, hastalara güneş ışığına veya yapay UV ışınlama kaynaklarına maruz kalmamaları önlenmeli veya en aza indirilmelidir.
- Teratojenik etkileri olan bu jel kremin gebelik kategorisi C’dir. Bu jel kremi, hamileyken kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
- Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç anne sütüne geçtiği için, emziren bir kadına bu jel krem uygulandığında dikkatli olunmalıdır.
- 12 yaşın altındaki pediyatrik hastalarda güvenlik ve etkinlik belirlenmemiştir.
Differin Jel Faydaları
Bu ilaç akne tedavisinde kullanılır. Akne sivilcelerinin sayısını ve şiddetini azaltabilir ve gelişen sivilcelerin hızlı iyileşmesini sağlayabilir. Bu jel krem, retinoidler adı verilen bir ilaç sınıfına aittir. Hücrelerin büyümesini etkileyerek ve şişlik ve iltihabı azaltarak çalışır.
Differin Jel Cilde Faydaları
Bu jel krem, akne ve sivilceleri başladıkları yerden temizler (gözeneklerin derinliklerinde) ve cildin dokusunu ve tonunu geri kazandıran yeni sivilcelerin oluşmasını önler.
Bu jel krem, cilt hücresi döngüsünü normalleştirerek diğer akne tedavilerinden farklı çalışır ve akne, tıkanmış gözenekler ve iltihaplanmanın iki temel nedenini etkili bir şekilde hedefler.
Bu jel krem, adapalen içermeyen diğer reçeteli retinoid ürünlere kıyasla üstün tolere edilebilirlik için yaratılmıştır. Sabah veya akşam cilt bakım rejiminizin bir parçası olarak kullanıma uygundur.
Su bazlı formül, yağsız, alkolsüz, kokusuz, komedojenik olmayan bir üründür. Akne tedavisi ile skarlaşma ve hiperpigmentasyon riskini azaltmaya yardımcı olur.
Klinik bir çalışmada, bu jel krem on iki hafta sonra akne lezyonlarında yüzde 87’ye kadar azalma sağladı ve düzenli kullanımla iyileşmeye devam edecektir.
Differin Jel Kullanımı
Bu jel krem, akşamları yatmadan olmadan önce, etkilenen bölge temizlendikten sonra, etkilenen bölgelere günde bir kez dozda uygulanmalıdır. Gözlerden, dudaklardan ve mukoza zarlarından kaçınarak jelden ince bir film tabaka halinde uygulanmalıdır. Bu jel krem, alfa hidroksi asitler, glikolik asit, alkol, kireç, mentol, kükürt, resorsinol veya salisilik asit içeren ürünlerle etkileşime girebilir. Aynı zamanda saça nüfuz eden ürünler, ilaçlı veya aşındırıcı sabunlar ve temizleyiciler, güçlü bir kurutma etkisi olan sabunlar ve kozmetikler, antibiyotikler, diüretikler ve fenotiyazinler dahil olmak üzere güneş ışığına duyarlılığı artırabilecek diğer ilaçlarla da etkileşime girebilir. Kullandığınız tüm ilaçları ve takviyeleri doktorunuza bildirin. Bu jel krem sadece hamilelik sırasında reçete edildiğinde kullanılmalıdır. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Emzirmeden önce doktorunuza danışın.
Differin Jel Aile Hekimi Yazabilir Mi?
Evet, bu jel kremi aile hekimi reçete edebilir.
Differin Jel Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?
Bu jel kremin ürün paketindeki son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz.
Differin Jel Yan Etkileri
Bu kremi kullanırken kurdeşen, kaşıntı, göğüs ağrısı, zor nefes alma, yüzünüzün, dudaklarınızın, dilinizin veya boğazınızın şişmesi gibi alerjik reaksiyon belirtileri varsa acil tıbbi yardım alın.
Güneşe maruz kaldıktan sonra ciltte kızarıklık, batma, yanma veya soyulma gibi yan etkiler görürseniz bu ilacı kullanmayı bırakın ve varsa derhal doktorunuzu arayın.
Bu ilacı kullanırken, ilk dört haftasında bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu yan etkiler sürekli kullanımla daha az fark edilir hale gelmelidir. Yaygın yan etkiler kuru, kırmızı veya pullu cilt, sıcaklık ve hafif batma veya yanma hissi, cilt soyulması veya cilt ağrısını içerir.
Bu, yan etkilerin tam bir listesi değildir ve diğerleri oluşabilir. Yan etkiler hakkında tıbbi tavsiye için doktorunuzu arayın.
Eritem, kuruluk, kaşıntı ve yanma gibi bazı olumsuz etkiler hastaların yüzde 10-40’ında görülür. Kaşıntı veya uygulamadan hemen sonra yanma da hastaların yaklaşık yüzde 20’sinde görülür. Hastaların yaklaşık yüzde 1 veya daha azında cilt tahrişi, yanma, batma, eritem, güneş yanığı ve akne parlamaları olumsuz deneyimler bildirilmiştir. Bunlar en sık tedavinin ilk ayında görülür ve daha sonra sıklıkta ve şiddetinde azalma görülür.